Persbericht:

Halve marathon terug in Rolde

Rolde – Drenthe is een hardloopevenement rijker: de Roldertoren Run. De eerste editie vindt plaats op 1 oktober 2022. Naast de hoofdafstand – de halve marathon – zijn er ook runs van 5 en 10 kilometer. De starttijd van de halve marathon is 11:00 ’s ochtends, voor de 5 en 10 kilometer lopen zal vlak daarna het startschot klinken.

De Roldertoren Run is een unieke loop die de deelnemers door het mooie Drentse landschap met haar rijke historie voert. De lopers doorkruisen paarse heidevelden, lopen langs grafheuvels, kabbelende beekjes, Celtic fields en over duizenden jaren oude karrensporen en volgen daarna een pad waar eens rails liepen van Stadskanaal naar Assen. Drentse dorpen met karakteristieke boerderijen ontbreken natuurlijk ook niet. De naam van de run is overigens met zorg gekozen: ongeacht waar je je op het parcours bevindt heb je bijna altijd zicht op een duidelijk baken in het landschap waar al sinds vroeger tijden gebruik van wordt gemaakt: de Roldertoren.

De Roldertoren Run steunt maar liefst drie goede doelen. Van het inschrijfgeld gaat een deel naar de Stichting Behoud Rolder Kerk, Staatsbosbeheer en de Stichting Energy4All.

Het initiatief voor de run is genomen door een groepje enthousiaste lopers die de halve marathon, die tot en met 2008 maar liefst 28 keer in Rolde werd georganiseerd, nieuw leven in wilden blazen. Met de Roldertoren Run heeft Rolde dus eindelijk weer een eigen loopevenement!

Inschrijven kan via de website: https://roldertorenrun.nl